15 juni is De Dag van de Bouw!

Zaterdag 15 juni is het weer zover; bedrijven in heel Nederland uit de bouw en infra stellen lopende bouwprojecten open voor het publiek. Allerlei projecten, variërend van zorginstellingen tot sluizen en van renovatiewerk tot de aanleg van rivierlandschappen, kunnen meedoen aan deze dag. Eén van de projecten van Octatube, het Afas Experience Center, doet ook mee. Een uniek moment om de bouw van de AFAS Dome van dichtbij te zien! 

Het nieuwe hoofdkwartier van AFAS, van maar liefst 62.000 vierkante meter, zal bestaan uit diverse gebouwen die met elkaar in verbinding staan, waaronder opleidingscentra, een restaurant en een theater. Het theater is vanaf de buitenkant gezien een indrukwekkende glazen koepel. Octatube is gecontracteerd door Dura Vermeer Bouw Hengelo om deze opvallende dome te realiseren.

De dome
De dome bestaat uit stalen buizen en knopen, welke in een driehoeksconstructie in wordt ringen worden opgebouwd. De montage van het staal van een volledige ring duurt ongeveer een week. We zijn inmiddels tot niveau 3 van de 10 ringen gekomen. De komende week worden de laatste randbuizen geplaatst, waar de ringen aan weerszijden aan worden bevestigd. Ring 7 is de eerste ring die een volledige cirkel maakt en zal zekerheid geven in de maatvoering. Vanaf dit moment zal ook het glas al geplaatst kunnen worden. Na de montage van ring 10 wordt de kroon op het hoogste punt van 21,6 meter bevestigd.  

Waar dan?
Wil je ons werk in het echt bekijken dan kan dat op de Dag van de Bouw tussen 10:00 en 16:00 uur op zaterdag 15 juni 2019! Het adres is Philipsstraat 9,3833 LC Leusden. Meer informatie over de Dag van de Bouw is te vinden op www.dedagvandebouw.nl. Alvast tot dan!

Contact

Deel deze pagina