Responsibly and sustainable

Nu meetbare impact maken voor toekomstige generaties

Met onze innovatieve denkwijze en verantwoord gebruik van hulpbronnen ontwerpen, bouwen en onderhouden we uitdagende, complexe en iconische constructies voor een langere levensduur. Zo dragen we actief bij aan het realiseren van de ambities om een duurzame gebouwde omgeving te creëren.

Elke dag een beetje socialer en duurzamer. Octatube staat voor het maken van een positieve impact op alle Octanen, op onze (lokale) gemeenschap en op onze omgeving. Zakelijk succes gaat immers prima samen met impactvol ondernemerschap, sociale innovatie en duurzaamheid.

Octatube is B Corp Certified, een certificering die onze hoge en vooral meetbare standaarden en doelstellingen voor transparantie, sociale en milieuprestaties aantoont. Maar we geloven dat we altijd beter kunnen en moeten doen. Een Certified B Corporation zijn stimuleert ons om vooruitgang te blijven boeken.

Onze focus ligt op Sustainable Development Goals 11 (duurzame steden en gemeenschappen) en 12 (verantwoorde consumptie en productie) van de Verenigde Naties. Vooral op het gebied van milieu-impact valt er voor ons - en in de bouwsector in het algemeen - nog veel te winnen.

Als ontwerp- en bouwbedrijf erkennen we het belang van verantwoorde productie. In onze processen bedenken we slimme oplossingen om het gebruik van materialen, energie en transport, en de hoeveelheid afval te minimaliseren. We gebruiken gerecycled staal, duurzaam geproduceerd hout en andere milieuvriendelijkere materialen.

Met onze intern ontwikkelde ECO2-rekentool kunnen we bijhouden hoeveel CO2 een project uitstoot. Het geeft onze engineers informatie over de CO2-niveaus van mogelijke ontwerpopties, die zij vervolgens kunnen delen met externe partners en klanten, zodat keuzes daarop kunnen worden aangepast.

Wij geloven dat we door zorgvuldig omgaan met hulpbronnen en door samen te werken met verschillende belanghebbenden een duurzame omgeving kunnen creëren waarin zowel huidige als toekomstige generaties kunnen doen wat ze het liefste willen doen. Inclusief het realiseren van uitdagende architectuur.