Realizing challenging architecture. 

Dat is wat we doen bij Octatube.

 

We zijn een familiebedrijf uit Delft. We zijn open, eerlijk en vooral gedreven. Met z’n allen brengen we de meest uitdagende architectuur tot leven. En daar zijn we trots op!

Geschiedenis. 

Kan niet, bestaat niet. 

 

Je hoofd koel houden en stug door blijven puzzelen. Want ‘kan niet’, bestaat niet.

Met dit uitgangspunt startte Mick Eekhout in de jaren zeventig zijn architectenbureau. Hij bedacht voor die tijd technisch innovatieve en gedurfde architectonische constructies met spaceframes. Maar het bleek lastig om partijen te vinden die het aan durfden deze specialistische constructies te bouwen. Daarom richtte hij Octatube op: een design & build bedrijf in één. 

Design & Build. 

Zelf maken wat we bedenken. 


We zetten de visie van onze klant om naar een creatief, innovatief, maakbaar, technisch ontwerp. Vaak ligt er al een ontwerp van de architect, maar is een bepaald onderdeel zo complex of experimenteel dat we vroeg bij het project betrokken worden. We gaan altijd meteen met alle disciplines aan tafel om zo de beste en slimste oplossingen te bedenken, te onderzoeken, te testen en te realiseren. Dit geeft ons de mogelijkheid om vooruit te zien, problemen nog voor ze ontstaan te tackelen en het hele proces continu te optimaliseren. Het is bovendien onze voedingsbodem om te leren en beter te worden.

Dat is in een notendop onze Design & Build manier van werken, waarbij ontwerpen maken hand in hand gaan. Een unieke combinatie van ontwerpen, testen, ontwikkelen, produceren en bouwen onder één dak.

Maatwerk door innovatie. 

Steeds beter worden in waar we goed in zijn. 


We hebben ons gespecialiseerd in unieke en innovatieve maatwerkoplossingen voor complexe architectuur. Dat is onze niche. Ieder project is dus uniek, met weinig repetitie. Dit vergt steeds een andere aanpak en daardoor doen we nooit hetzelfde.

We willen bovendien in elk project een stap voorwaarts zetten. We geloven namelijk in incrementele innovatie: doen wat we al deden, alleen dan steeds een beetje beter. Onze kan-niet-bestaat-niet-mentaliteit – onze gedrevenheid om door te puzzelen tot we de beste oplossing hebben – is daarbij essentieel. 
 

Onze ambities. 

We kijken verder. 
 

We willen de meest iconische gevels, daken en constructies van de wereld maken. Met innovaties waar nu nog niemand van gehoord heeft en die iedereen als onmogelijk beschouwt. En die bovendien bijdragen aan een duurzame leefomgeving. We willen met onze bedrijfsvoering en activiteiten een significante, positieve impact hebben op onze maatschappij en het milieu.

Om dit te bereiken kijken we steeds verder, leren we verder en worden we steeds beter. Onze ambities inspireren ons en dagen ons uit steeds weer de beste versie van onszelf te zijn. Wie we zijn en alles wat we doen, brengt ons stap voor stap dichterbij onze ambities.