Realizing challenging architecture. 

Dat is wat we doen bij Octatube.

 

We zijn een familiebedrijf uit Delft. We zijn open, eerlijk en vooral gedreven. Met z’n allen brengen we de meest uitdagende architectuur tot leven. En daar zijn we trots op!

Geschiedenis. 

Kan niet, bestaat niet. 

 

Je hoofd koel houden en stug door blijven puzzelen. Want ‘kan niet’, bestaat niet.

Met dit uitgangspunt startte Mick Eekhout in de jaren zeventig zijn architectenbureau. Hij bedacht voor die tijd technisch innovatieve en gedurfde architectonische constructies met spaceframes. Maar het bleek lastig om partijen te vinden die het aan durfden deze specialistische constructies te bouwen. Daarom richtte hij Octatube op: een design & build bedrijf in één. 

Design & Build. 

Zelf maken wat we bedenken. 


We zetten de visie van onze klant om in een creatief, innovatief, haalbaar en technisch ontwerp. Vaak vraagt de complexiteit van het ontwerp van de architect om onze vroegtijdige betrokkenheid bij het project. Met onze specialisten in verschillende disciplines bedenken, onderzoeken, testen en realiseren we de beste en slimste oplossingen. Dit geeft ons de mogelijkheid om vooruit te kijken, problemen aan te pakken voordat ze zich voordoen en het hele proces voortdurend te optimaliseren. Het is ook onze kweekvijver om te leren en beter te worden. Dit ontwerp- en bouwconcept biedt onze klanten het grote voordeel van slechts één verantwoordelijke en betrouwbare partner voor het complete ontwerp- en bouwproces.

Maatwerk door innovatie. 

Steeds beter worden in waar we goed in zijn. 


We zijn gespecialiseerd in unieke en op maat gemaakte oplossingen voor complexe architectuur. Dit vereist voor elk project een andere aanpak. Wij geloven bovendine in incrementele innovatie: we willen het iedere keer beter doen. Onze 'kan niet bestaat niet'-mentaliteit - onze drive om te blijven puzzelen tot we de beste oplossingen hebben - is essentieel.

 

Onze ambities. 

We kijken verder. 
 

We willen de meest iconische gevels, daken en constructies van de wereld maken. Met innovaties waar nu nog niemand van gehoord heeft en die iedereen als onmogelijk beschouwt. En die bovendien bijdragen aan een duurzame leefomgeving. We willen met onze bedrijfsvoering en activiteiten een significante, positieve impact hebben op onze maatschappij en het milieu.

Om dit te bereiken kijken we steeds verder, leren we verder en worden we steeds beter. Onze ambities inspireren ons en dagen ons uit steeds weer de beste versie van onszelf te zijn. Wie we zijn en alles wat we doen, brengt ons stap voor stap dichterbij onze ambities.