Music Dome
Music Dome

Music Dome

Architect
Client
Year
Location
Material
Other
Application
Other

This pavilion in a park in Haarlem has originally been designed in 1984. The dome has a diameter of nine meters and is supported by ten columns. The design is based on the principle of a geodesic dome: a three frequency isosahedron. White powder coated aluminium bars and spheres make up the structure. The design has been awarded the first Aluminium Award in 1986. The triangular glass panels are placed on OT-profiles and are connected with aluminium screw strips. 
The original laminated annealed glass was replaced by fully tempered glass in 2004 to reduce the number of broken panels due to vandalism. The connections are sealed without frames, resulting in a crystal shaped look.

Factsheet Contact

Share this page