Baljurk
Baljurk
Baljurk
Baljurk
Baljurk

Baljurk

Architect
Opdrachtgever
Jaar
Locatie
Materiaal
Glas, Staal, Overig
Toepassing
Gevel, Renovatie

Het metalen gaas vouwt zich soepel om de hoek van deze gevel in het oude centrum van Den Haag. De renovatie is onderdeel van een groter project waarbij ook aangrenzende negentiende eeuwse gevels zijn gerenoveerd. De bijnaam Baljurk is een verwijzing naar de vorm en de elegante verschijning.
Het stalen brons gecoat gaas is met Quattro knopen verbonden aan gebogen stalen ellipsprofielen. Het doorschijnende gaas vermindert de hoeveelheid direct zonlicht in het interieur.
Achter het gaas ligt een structureel beglaasde gevel met glazen vinnen geïntegreerd in de historische structuur. De bovenkant van deze dubbele huid gevel is omsloten met een brandwerend scherm van glas. De glasvinnen maken de gevel zeer transparant, waardoor ook van binnenuit extra aandacht komt te liggen op het stalen gaas.

Bekijk hier een filmpje over de Baljurk (RTL 7), gemaakt in samenwerking met Archipel Ontwerpers.

Factsheet Contact

Deel deze pagina

Nederland, Den Haag