Raadhuis Vught
Raadhuis Vught
Raadhuis Vught

Raadhuis Vught

Architect
Opdrachtgever
Jaar
Locatie
Materiaal
Glas, Staal
Toepassing
Renovatie

Het monumentale raadhuis Vught is gerenoveerd als multifunctioneel gebouw voor (raads)vergaderingen, huwelijkssluitingen en presentaties. Om het gebouw te laten voldoen aan de huidige eisen is er onder andere een nieuw trappenhuis met een liftschacht gemaakt dat als een transparant nieuw volume aan het representatieve gebouw is toegevoegd.

De gevel is aan de kolommen bevestigd met gegoten T stukken ter ondersteuning en zwarte klemplaatjes ter verankering van het glas. In het trappenhuis licht de nadruk op het ‘los’ detailleren van de bordessen en de kolommen. De trap is uitgevoerd met op maat gesneden trapbomen en glazen balusters.

Door de transparantie van de aanbouw is het zicht op het oorspronkelijke monument vrijwel onaangetast gebleven.

Factsheet Contact

Deel deze pagina