Eervolle vermelding voor de Glazen Zaal

De Nederlandse Bouwprijs is een initiatief van Stichting De Nederlandse Bouwprijs. Het doel van de stichting is het bevorderen van de kwaliteit en het onderscheidend vermogen van de bouw én het stimuleren van het veelzijdige bouwtalent in Nederland. De stichting reikt sinds 1991 één keer in de twee jaar De Nederlandse Bouwprijs uit.

Het beoordelingskader voor de inzendingen voor De Nederlandse Bouwprijs wordt gevormd door de 3 P’s: People, Planet en Profit. Dit zijn bekende termen uit de duurzame ontwikkeling. Dit houdt in dat de inzending een positieve impact heeft op people (mensen), planet (milieu) en profit (winst). De Glazen Zaal heeft een eervolle vermelding ontvangen van de jury van de Nederlandse Bouwprijs 2019. 

Jurycommentaar: "Deze inzending en het project heeft alle aspecten van ‘behoud van waarde’ in zich: cultureel, historisch en esthetisch. Er is voor de volle 100% sprake van hergebruik. Hoewel dit interieure element bouwfysisch gezien misschien niet erg complex is, is dit een mooi voorbeeld van totaal hergebruik. En daarmee een voorbeeld voor de sector!"

Uiteraard zijn Octatube & met name het team van Octatube Services, die de heropbouw van de Glazen Zaal hebben verzorgd, zeer trots op en dankbaar voor deze eervolle vermelding. Circulariteit in de bouw & duurzaamheid zijn belangrijke aandachtspunten voor Octatube Services. Het is dan ook een eer om daarin gekend te worden door de jury van de Nederlandse Bouwprijs. 
 

Contact

Deel deze pagina