Stagiaire Kwaliteitsafdeling

Stagiaire Kwaliteitsafdeling 2392 x bekeken

Profielschets

Ben jij een enthousiaste student met affiniteit in de bouwsector en een technische achtergrond die graag zijn of haar kennis in de praktijk wil brengen in een dynamische organisatie in ontwikkeling? Wij zijn op zoek een stagiaire ter versterking van ons kwaliteitsteam per september 2020.

Als stagiaire werk je mee aan lopende projecten om praktische ervaring op te doen en kennis te maken met onze processen, werkwijze en relevante normen. Daarnaast werk je aan een eigen project; het onder de loep nemen van documentatie-eisen voor internationale projecten in Ierland en het Verenigd Koninkrijk en waar nodig een gericht advies schrijven. De kennis die je opdoet in de lopende projecten kun je gebruiken om een gericht advies voor verbetermogelijkheden te schrijven. Op die manier draag je bij aan het succes van Octatube, maar doe je zelf ook ervaring op in de dagelijkse gang van zaken.

Octatube is een gerenommeerd ontwerp- en bouwbedrijf gespecialiseerd in glas- en staalconstructies. Door onze unieke benadering zijn wij in staat om altijd bijzondere projecten te realiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de glasgevel van het Van Gogh museum in Amsterdam, de kabelnetgevel van de Markthal in Rotterdam en de uitbreiding van het Victoria & Albert museum te Londen. Stuk voor stuk toonaangevende en inspirerende projecten waar wij met trots aan hebben gewerkt!

Als organisatie zijn wij volop in ontwikkeling en daardoor kan onze afdeling Kwaliteit versterking gebruiken. Inmiddels werken wij binnen zelforganiserende teams volgens het Holacratische model Holacracy. Als stagiaire Kwaliteitsafdeling kom je te werken in het team Kwaliteit Management Systemen (afgekort KMS). Deze afdeling is ervoor verantwoordelijk dat bij de projecten vanaf de ontwikkelingsfase tot aan de oplevering voldaan wordt aan alle kwaliteitseisen (zoals productkwaliteiten en de normeringen) van alle toegepaste materialen. Daarnaast zorgt het team ook voor de ondersteuning van de organisatie met de invoer en implementatie van kwaliteitsborgingsystemen zoals ISO 9001; 2015 en CE.

Als KMS-stagiaire wordt je volwaardig onderdeel van het team. Het KMS-team bestaat uit 2 project QA/QC, een VGM/FPC support collega en een collega die de (ISO) processen en certificeringen begeleid.

Wat je doet 

 • Je werkt mee aan lopende projecten in Ierland en het Verenig Koninkrijk onder begeleiding van de Quality engineers.
 • Je onderzoekt het huidige proces omtrent de bouw wet in Ierland en het Verenigd Koninkrijk.
 • Je brengt interne experts in kaart die informatie hebben over de bouw wet in IRL + VK en je brengt externe partijen in kaart die kunnen bijdragen aan de verbetering van de interne kennis over de bouw wetten.
 • Je brengt de kwaliteitseisen rondom bouwprojecten in IRL + UK in kaart en zorgt dat de juiste en nuttige bouwwetten opgenomen worden in de proces en werkwijze.
 • Je geeft procesverbeteringen aan omtrent de interne informatieoverdracht tussen verschillende stakeholders, en waar mogelijk help je bij de ontwikkeling en implementatie van het nieuwe proces.
 • Je geeft adviezen en implementatiemogelijkheden voor hoe wij ons huidige proces omtrent de bouw wetten of andere aspecten rondom bouwzaken in de toekomst beter kunnen oppakken om te voldoen aan de internationale eisen van klanten in IRL + VK

Wat neem je mee

 • Je bent een 3de of 4de -jaars student die opzoek is naar een leerzame en uitdagende stage met veel verantwoordelijkheden en volgt bij voorkeur een bouwkundige opleiding (bouwtechniek/ bouwmanagement met de richting Kwaliteit of kwaliteitsmanagement).
 • Je bent accuraat en communicatief ingesteld.
 • Je beschikt over analytisch vermogen en kunt procesmatig denken.
 • Je beschikt over een proactieve houding, bent flexibel ingesteld en weet van aanpakken.

Waarom je bij Octatube wilt werken

 • Je komt te werken in een uitdagende stageplaats met een uniek internationaal gerichte opdracht binnen een familiebedrijf met een prettige werksfeer.
 • Je komt te werken in een collegiaal, informeel en professioneel team, gevestigd in Delft.
 • Je komt te werken op een plek waar ruimte is om je talenten naar eigen inzicht in te zetten en door te ontwikkelen.
 • Je komt te werken in een organisatie die veel waarde hecht aan goede persoonlijke verhoudingen en inbreng van medewerkers.
 • Je hebt een vaste stagebegeleider die je gedurende de periode door je stage heen helpt.
 • Je draagt een steentje bij aan het bouwen van architectuur om trots op te zijn!
 • Je ontvangt een marktconforme stagevergoeding.

Enthousiast geworden?
Octatube is een werkgever die gelijke kansen biedt aan alle werkzoekenden en alle gekwalificeerde sollicitanten/ werknemers die passen in de cultuur en voldoen aan de gestelde eisen zullen in aanmerking komen voor de functie. We werken hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt en willen ervoor zorgen dat iedereen zich thuis voelt.  

Iedereen is welkom om bij Octatube te solliciteren. Dus denk jij binnen de functie te passen, reageer dan snel! Je sollicitatie (motivatie & CV) ontvangen we graag digitaal via: vacatures@octatube.nl t.a.v. de afdeling HR. Wil je meer weten over de stageplek of specifieke opdracht? Bel dan met: Jeroen van Veen, telefoonnummer 015-789.00.00.
Wij kijken uit naar je reactie!

Sluitdatum: 31 augustus 2020

Contact informatie

Inschrijving

De onderstaande velden met een ! zijn verplicht.

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
CV gegevens

CV upload

Bladeren
Werkervaring, motivatie of omschrijving