Muziekkoepel

Architect
Opdrachtgever
Jaar
Locatie
Materiaal
Overig
Toepassing
Overig

Dit muziekpaviljoen in de Haarlemmerhout is een van de vroegste design & build projecten van Octatube. Het is geralseerd in 1984, opnieuw beglaasd in 2004 en gerenoveerd in 2021. 

Tien kolommen dragen de koepel met een diameter van 9 meter. Het ontwerp is gebaseerd op het principe van een geodetische koepel: een drie frequentie icosaëder. Witte aluminium staven en bollen vormen de constructie. De driehoekige glaspanelen zijn opgelegd op aluminium OT-profielen en met aluminium schroefstrippen bevestigd. Het ontwerp werd in 1986 bekroond met de eerste Nederlandse Aluminium Award.

In 2004 hebben we het oorspronkelijke gelaagde, ongeharde glas vervangen door gelaagd, volledig gehard glas. En in plaats van de oorspronkelijke witte afdeklijsten terug te brengen, hebben we nu kitvoegen toegpast in combinatie met klemplaten. Dit benadrukt de kristalachtige uitstraling van de koepel.

En in 2021 herstelde het team van Octatube Services de koepel in zijn oude glorie door de hele structuur grondig te reinigen en gebroken glaspanelen te vervangen. Een deel van de glasbevestiging is opnieuw gecoat en vervolgens opnieuw geïnstalleerd. De hoogwaardige materialen zijn zo hergebruikt. Hiermee verlengt Octatube Servicse de levesduur van de materialen en van het gebouw.

Factsheet Contact

Deel deze pagina