Muziekkoepel
Muziekkoepel

Muziekkoepel

Architect
Opdrachtgever
Jaar
Locatie
Materiaal
Overig
Toepassing
Overig

Dit paviljoen in de Haarlemmerhout werd oorspronkelijk ontworpen in 1984. De koepel heeft een diameter van 9 meter en wordt gedragen door 10 kolommen. Het ontwerp is gebaseerd op een geodetische koepel: een drie frequentie icosaëder. De constructie bestaat uit wit gepoedercoate aluminium buisvormige staven en bollen. Het ontwerp werd beloond met de eerste Aluminium Award in 1986. De driehoekvorige glaspanelen zijn opgelegd op aluminium OT-profielen en met aluminium schroefstrippen bevestigd.
In 2004 is het originele ongeharde gelaagde glas vervangen door geheel voorgespannen gelaagd glas om het aantal breukpanelen tengevolge van vandalisme te beperken. De bevestigingen zijn nu gekit zonder afdeklijsten, wat in een kristalachtig uiterlijk resulteert.

Factsheet Contact

Deel deze pagina

Nederland, Haarlem