NAI Rotterdam
NAI Rotterdam
NAI Rotterdam

NAI Rotterdam

Architect
Opdrachtgever
Jaar
Locatie
Materiaal
Glas, Staal
Toepassing
Gevel, Renovatie

Twintig jaar na de oplevering van het Nederlands Architectuur instituut is Octatube opnieuw betrokken bij het gebouw van Jo Coenen. Eerst voor advies en vervolgens ook voor de uitvoering. Bij de transformatie van het entreegebied zijn vier onderdelen door Octatube uitgewerkt en gebouwd. Allereerst de nieuwe Bookshop, waar een hoge glazen gevel de verbinding vormt tussen het museumgedeelte en het openbare gebied. Ter plaatse van het Café bevindt zich onder de betonnen pergola het tweede onderdeel; een volledig vernieuwde glasgevel met grote deuren naar het terras aan het water. Ook de entreepui en een gedeelte van de noordgevel zijn vernieuwd. Bij de Bookshop, het Café en de noordgevel zijn de gevels opgebouwd uit panelen die gemonteerd zijn middels RVS beugels aan drielaags glazen vinnen, ook wel glasvinnen genoemd. Vooral de 9 meter hoge en 40 cm diepe vinnen in de boekwinkel ogen spectaculair. Aan de bovenzijde van dit onderdeel lopen net als bij het café de vinnen door in het glazen dak, waardoor een zeer lichte ruimte ontstaat.
De complexiteit van het project zit hem naast het construeren met glazen vinnen met name ook in het grote aantal verschillende aansluitingen op het bestaande gebouw.

Factsheet Contact

Deel deze pagina

Nederland, Rotterdam