WE Store Amstelveen

Architect
Opdrachtgever
Jaar
Locatie
Materiaal
Glas
Toepassing
Gevel

In opdracht van Unibail-Rodamco is een volledig glazen shop front voor de WE Store in Amstelveen gerealiseerd. Bijzonder aan het project zijn de grote glaspanelen van 1476  bij 7350 millimeter. Het project maakt onderdeel uit van de uitbouw van het Binnenhof, ter hoogte van de Pieter Lastmanweg.

Achter de grote glazen gevel van ruim 90 vierkante meter bevindt zich een vide. Met behulp van RVS pendelstaven en klemschijfjes is de glazen pui op een elegante manier afgesteund op een daarachter liggende vloer. In het midden van de winkelpui bevindt zich een portaal met daarbinnen een glazen schuifdeur. De enorme glazen panelen naast het deurportaal bestaan uit gelamineerd gehard enkel glas en creëren maximale transparante. De grootste panelen wegen 556 kilogram en zijn met behulp van een bakwagen met kraan, een speciale glaskar, drie glaszuigers en een minikraan door het montageteam op hun plaats gezet. Dit alles gebeurde tijdens de openingstijden van het winkelcentrum en zonder hinder voor het winkelende publiek.

Unibail-Rodamco, eigenaar van het grootste deel van het Stadshart van Amstelveen, heeft een ambitieuze Ontwikkelvisie die nauw aansluit bij de toekomstplannen van de gemeente. Eén van de doelstellingen hierbinnen is het herstructureren en vergroten van een aantal winkelunits.

Factsheet Contact

Deel deze pagina