Innovationzentrum Spartherm
Innovationzentrum Spartherm
Innovationzentrum Spartherm
Innovationzentrum Spartherm
Innovationzentrum Spartherm
Innovationzentrum Spartherm
Innovationzentrum Spartherm
Innovationzentrum Spartherm

Innovationzentrum Spartherm

Architect
Opdrachtgever
Jaar
Locatie
Materiaal
Glas, Staal
Toepassing
Dak, Gevel

Rijdend van Osnabruck naar Hannover, langs het stadje Melle, torent straks een gigantisch vlamvormig gebouw boven de horizon uit. Dit is het nieuwe innovatiecentrum van kachelfabrikant Spartherm. Refererend naar Spartherms specialiteit heeft het gebouw – ontworpen door Podufal Wiehofsky – de uitgesproken vorm en kleur van een vlam van een kachel gekregen. Octatube is gevraagd om de volledige gevel uit te werken en te bouwen met als belangrijkste voorwaarde: het geheel moet zo transparant mogelijk zijn. Dit project vormt bovendien een unieke kans om onze expertise in het koud buigen van glas in het werk op deze schaal (en op flinke hoogte) toe te passen.

Koud buigen
Innovationzentrum Spartherm is 40 meter hoog en bestaat uit ruim 6500 m2 glas, met glaspanelen van 5.5 x 2.6 meter. Het was een uitdaging om deze grote hoeveelheid glas efficiënt te produceren. Vanwege de verlopende radius hebben veel van de glaspanelen namelijk een andere straal. Daarom hebben we ervoor gekozen om een groot deel van het glas koud te buigen in het werk. Dat betekent ook dat er minder unieke glaspanelen nodig zijn. Bovendien is het vervoer van de panelen efficiënter, omdat ze allemaal vlak zijn.

Unieke glaszuiger
We hebben voor het Innovationzentrum samen met Viavac een speciale glaszuiger ontwikkeld om de grote glaspanelen aan te kunnen. Het unieke aan deze glaszuiger is niet alleen dat hij een groot paneel kan oppakken, maar ook dat hij dit paneel vervolgens 90 graden kan draaien en in de gewenste hoek kan buigen. Aangezien we op een aanzienlijke hoogte van 40 meter werken, is dit een opmerkelijke prestatie. Het apparaat, dat op afstand bediend wordt, moet heel wat manoeuvres in de lucht uitvoeren. Als de glaspanelen eenmaal geplaatst zijn, worden ze aan de buitenkant vastgezet met schroef- en klemlijsten. Daarover komen vervolgens kliklijsten.

Beton, glas, hout, aluminium
Het gebouw bestaat uit een betonconstructie. Daar plaatsen we stalen stijlen en liggers op waar we vervolgens het glas op monteren. In de nok van het dak wordt de gekromde constructie gevormd door gelamineerde houten spanten, welke door het Duitse bedrijf Schütt zijn geproduceerd. Daaroverheen trekken we een staalconstructie, dan het glas. Het is isolatieglas, buiten en binnen gelaagd, halfgehard. Daar waar het glas fungeert als gevelbekleding (er zit beton achter zit), is het zo goed als zwart en geëmailleerd (12mm volledig gehard). De grote geëmailleerde panelen gaan we ook koud buigen. De kleine panelen die in de gebogen gevel komen, zijn te klein om koud te buigen. Deze panelen komen dus warmgebogen op de bouw. De gevels worden afgetopt met gele aluminium lijsten.

Prefab en montage
Om de montage goed en snel te laten verlopen, bereiden we zoveel mogelijk in onze fabriek voor. Zoals de staal- en houtconstructie en de bijbehorende staalconsoles. De aansluitingen voor de zijgevel maken we ook in de fabriek. Hierdoor beperken we beschadigingen en blijft de kwaliteit hoog. Ook betekent deze voorbereiding dat we zo kort mogelijk op de bouw zijn.
Om goed van buitenaf in de nok te kunnen monteren, werken we op een montagebrug. De brug rijdt aan de ene kant over de nok van het gebouw op 40m hoogte en rijdt aan de onderzijde over een rail op 25m hoogte langs het gebouw. Vanaf daar kunnen de monteurs monteren.

Vergunningen
In Duitsland moet je toestemming vragen voor iedere toepassing die niet standaard is. Voor de gevels van het Innovationzentrum hebben we verschillende nieuwe technieken gebruikt en hebben we dus ook verschillende toestemmingen aangevraagd. Hiervoor hebben we aannemelijk gemaakt dat de toegepaste technieken veilig zijn. Zo is bijvoorbeeld de toepassing van een glazen gevel als doorvalveiligheid in Duitsland niet in de standaard normen opgenomen. Daarnaast is het koud buigen van het glas ook in Duitsland niet  gebruikelijk. Voor deze technieken hebben we middels technisch onderbouwing en constructieve berekeningen een specifieke goedkeuring voor dit project verkregen.

De bouw is in volle gang. Octatube heeft inmiddels ruim ervaring met het koud buigen van glas. Maar met deze grote glaspanelen is het ook voor ons een interessante uitdaging. Samen met de gele aluminiumrand vormt het transparante glazen Innovationzentrum zodra gereed een opvallende marker in het verder vlakke groene landschap van Melle en omgeving.

Factsheet Contact

Deel deze pagina