Station Alphen aan den Rijn
Station Alphen aan den Rijn
Station Alphen aan den Rijn
Station Alphen aan den Rijn
Station Alphen aan den Rijn

Station Alphen aan den Rijn

Architect
Opdrachtgever
Jaar
Locatie
Materiaal
Glas, Staal
Toepassing
Gevel, Balustrade, Lift, Overig

Voor de verbouwing van het station in Alphen aan den Rijn heeft Octatube vijf verschillende voorzieningen voor zijn rekening genomen.
De glazen balustrades die om de perrons lopen hebben geen stijlen en zijn aan de onderkant ingeklemd. Op de perrons van het station zijn ook drie glazen liften gebouwd die in korte tijd geheel gemonteerd moesten worden vanwege de nabijheid van het spoor. Om dit te bereiken zijn de liften zoveel mogelijk als prefab elementen uitgevoerd. Het trappenhuis dat naar beneden loopt is omgeven door lichtdoorlatend mat glas. Een gedeelte van het dak van dit trappenhuis is ook beloopbaar. Tot slot heeft de fietsenkelder onder het perron een glazen gevel gekregen met daarin een zeefdruk van fietsafbeeldingen. Ook de beroemde ‘fietsappel’ heeft Octatube in samenwerking met KuiperCompagnons ontworpen, waarbij vooral de geometrie een grote uitdaging vormde.

Factsheet Contact

Deel deze pagina