Rabobank Venlo
Rabobank Venlo
Rabobank Venlo
Rabobank Venlo
Rabobank Venlo

Rabobank Venlo

Architect
Opdrachtgever
Jaar
Locatie
Materiaal
Glas
Toepassing
Gevel, Lift

Het nieuwe regiokantoor van de Rabobank Venlo is een bundeling van alle stads- en dorpskantoren uit de regio. De keuze van de architect Clevis Kleinjans om de publieke en semi-publieke functies kruislings te verdelen over de verdieping is duidelijk af te lezen in de glazen vliesgevels die Octatube heeft gerealiseerd.

De stalen vliesgevelprofielen zijn deels geknikt uitgevoerd om de dubbele draaiing die de verschillende gevels van het gebouwvolume maken te volgen. Verticaal zijn de glaspanelen bevestigd met een aluminium kliklijst, horizontaal met een glazen kitvoeg en ter plaatse van de diagonaal zijn de glasplaten in de voeg met een teruggelegde spouwlat bevestigd, zodat de glasverbinding niet zichtbaar is. Dit zorgt voor een strakke diagonale lijn die doorgezet wordt in de natuurstenen gevelbekleding, die in hetzelfde lijnenspel is uitgevoerd. Het gevelglas van de Rabobank is inbraakwerend en voldoet gezien de ligging langs de A67 aan strenge geluidswerende eisen.

In het publieke atrium heeft Octatube een structureel beglaasde liftschacht van 7 meter hoog ontworpen en gerealiseerd waarbij de glaspanelen in de hoek constructief verbonden zijn.

Factsheet Contact

Deel deze pagina

Nederland, Venlo