Utrecht Centraal - Engineering Gevels
Utrecht Centraal - Engineering Gevels

Utrecht Centraal - Engineering Gevels

Architect
Opdrachtgever
Jaar
Locatie
Materiaal
Glas, Staal
Toepassing
Gevel

In 2009 heeft Octatube in samenwerking met Benthem Crouwel de engineering van de glazen gevels van Utrecht Centraal’s nieuwe stationshal gedaan. Deze structureel beglaasde gevels zijn ontworpen volgens het Quattro systeem.

In de jaren hierna is Octatube ook bij drie andere projecten betrokken geraakt: de balustrades van de Rabobrug (een voetgangersbrug over het spoor); de gordijngevel van het stadskantoor; en het glazen windscherm tussen het stationsgebouw en het stadskantoor.

De nieuwe stationshal werd opgeleverd in December 2016. Een promenade van 300 meter met restaurants en winkels steekt de rails over en verbindt het Stadsplateau met het stationsplein. De stationshal is hiermee flink uitgebreid vanwege de verwachtte toename in bezoekers. Momenteel maken ongeveer 88 miljoen mensen jaarlijks gebruik van het station en naar schatting zal dit groeien naar 100 miljoen in het jaar 2030. Door de verbouwing zal voor gebruikers het vervolg van hun reis veel overzichtelijker zijn.

Naar verwachting zal de transformatie van het stationsgebied in 2018 volledig afgerond zijn.

Factsheet Contact

Deel deze pagina