Van Leeuwen Experience Centre

Architect
Opdrachtgever
Jaar
Locatie
Materiaal
Glas, Staal
Toepassing
Gevel

Een transparante, glazen showroom wordt het nieuwe visitekaartje van de Van Leeuwen Buizen Groep in Zwijndrecht. Bezoekers hebben vanuit deze ruimte direct zicht op het geavanceerde transport- en sorteersysteem in het imposante magazijn. Octatube realiseert de draagconstructie en gevels van dit nieuwe experience centre.

Om plaats te maken voor het experience centre wordt een stuk van de wand van het magazijn afgebroken. De betonnen stootrand blijft behouden. Daartegenaan plaatsen we een rechthoekige glazen uitbouw van 23 meter breed, 8 meter diep en 10 meter hoog. De draagconstructie van de glazen gevels bestaat uit zilvergrijs gepoedercoate buiskolommen die Van Leeuwen uiteraard zelf levert.

De drie glazen gevels met een totale oppervlakte van 545 m2 bestaan uit 132 panelen van gelamineerd dubbelglas. Deze panelen zitten op de hoekpunten aan elkaar vast met ronde glasknopen. Deze glasknopen bevestigen we aan stalen zwaarden die aan de buisconstructie vastzitten.

De buizen van de draagconstructie zijn speciaal: ze zijn met een lage CO2 footprint geproduceerd.

Het experience centre gaat fungeren als tentoonstellings-en presentatieruimte voor Van Leeuwen en haar expertise in producten en diensten. Begin 2024 is het experience centre gereed.

Factsheet Contact

Deel deze pagina