We zijn met trots een B Corp

Als bedrijf streven we naar een evenwicht tussen mensen, planeet en winst. We richten ons bijvoorbeeld altijd op bouwen met een lange levensduur. Of het nu gaat om een oud gebouw dat gerenoveerd wordt en zo nieuw leven ingeblazen krijgt of een compleet nieuw gebouw. We minimaliseren het gebruik van materialen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Met Octatube Services zorgen we ervoor dat een gebouw de juiste en gespecialiseerde nazorg krijgt om de levensduur te verlengen.

Maar er is nog zoveel meer dat we kunnen en moeten doen. Daarvoor moeten we meer leren over onze impact, als bedrijf, en moeten we meer doen om een betere toekomst voor iedereen te garanderen.

Dit gaat niet vanzelf. Een B Corporation zijn is geen bestemming, maar een voortdurende reis. We hebben de eerste stappen gezet door een diepgaande Impact Assessment te doen op vijf belangrijke gebieden: governance, klanten, werknemers, milieu en community. Dit was geen afvinkoefening. We werden uitgedaagd om alle verschillende aspecten van onze bedrijfsvoering te herzien en onderweg impactvolle veranderingen door te voeren.

Op basis van deze assessment hebben we een score gekregen. Bedrijven die meer dan 80 punten scoren (van de 200) zijn officieel gecertificeerd. Met een score van 101.8 zijn we zeker dat we op de goede weg zijn, maar we zien ook veel ruimte voor verbetering. Om ervoor te zorgen dat we ons engagement nakomen, worden we om de drie jaar opnieuw gecertificeerd.

Het doorlopen van dit hele proces is zeer waardevol geweest. Het heeft ons gedwongen om na te denken over waar we staan op het gebied van sociale en milieu-effecten en ons af te vragen: hoe kunnen we het beter doen?

Dus, wat is onze volgende stap?

Deze internationale en onafhankelijke certificering is voor ons een belangrijke stap om niet alleen uitdagende architectuur te realiseren, maar ook om op lange termijn een positieve impact te hebben op ons milieu, onze gemeenschap, onze medewerkers en de rest van de wereld. Dat is onze ambitie. We passen deze certificering toe als richtlijn voor impactvol ondernemerschap en sociale innovatie. We kijken ook naar de Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties. We willen een pad uitstippelen dat ons helpt om aan deze SDG's te voldoen.

Ook willen we andere bedrijven in de bouwsector uitnodigen om ons voorbeeld te volgen. Op dit moment is dit een van de meest vervuilende sectoren.

We zijn trots op het werk dat we doen en zetten onze inspanningen voort door doelen te stellen om te blijven bouwen aan een inclusieve, duurzame en betere bouwindustrie.

Met deze nieuwe status sluiten we ons aan bij een community van bedrijven die streven naar een beter evenwicht tussen zakelijk succes en het opbouwen van een meer inclusieve en duurzame economie. Hierdoor maken we deel uit van een beweging waarin we kunnen leren van anderen, kennis kunnen uitwisselen en onze positieve impact kunnen vergroten.