De eerste mock-up voor AFAS is af!

In Leusden wordt het nieuwe indrukwekkende hoofdkantoor voor AFAS gebouwd. Er komt een hoofdgebouw met tussengebouwen voor onder andere exposities, sport, opleidingen, een restaurant, een binnentuin en een theaterzaal. Het theater is vanaf de buitenkant gezien een indrukwekkende glazen koepel. Octatube is gecontracteerd om deze opvallende dome te realiseren.

De afgelopen weken heeft het Octatube team zich gefocust op de verdere uitwerking van de principedetaillering voor de AFAS Koepel. Zo zijn er een aantal design workshops georganiseerd met architect, eindklant, hoofdaannemer en andere adviseurs. Samen zijn we tot integrale voorstellen gekomen en hebben we verschillende ontwerpvoorstellen voor detail-oplossingen gepresenteerd. Ook zijn er een aantal proefmodellen gemaakt. De repeterende basisknoop, met centrale geïntegreerde spots, zal als beeldbepalend element de koepel zijn karakter geven.

Op 25 mei was het dan eindelijk zo ver. We konden de klant de mock-up met de verschillende ontwerpvoorstellen in het echt laten zien. De mock-up beoordeling is vaak een spannend en vooral leuk moment waar de klant en de architect naar uitkijken. Vaak is het een eerste echte ontmoeting met het nieuwe gebouw. Het geeft een goed beeld van de kwaliteit die in de nieuwbouw verwacht mag worden.

Hierbij een indruk van het bezoek.


De Mock-up met daarnaast een render van de volledig koepel
 


Projectleider Corine Dikkers in gesprek met Wim Mars, bouwkundig projectmanager van AFAS.
 


De knoop wordt van dichtbij bekeken door Michael Vlaanderen van HOMIJ Technische Installaties BV en Arie Kraaijeveld van Dutch Licht Pro.
 

 

 


Close-up van de spotlight.
 


Engineer Carlyn Simoen in gesprek met AFAS-medeoprichter Ton van der Veldt.

Uiteraard blijven wij dit project op de voet volgen! Ook op de hoogte blijven van dit project? Houd de projectpagina in de gaten!

Contact

Deel deze pagina