Atriumoverkapping Ten Thirty Amstelveen

Het voormalige hoofdkantoor van KPMG Nederland (project TenThirty)  op kantorenpark de Bovenlanden in Amstelveen wordt momenteel hoogwaardig gerenoveerd, verduurzaamd en ingericht als nieuw hoofdkantoor voor Atos Benelux & The Nordics, die een langjarige huurovereenkomst hebben gesloten met de gebouweigenaar Commerz Real Investmentgesellschaft (CRI). Het project wordt gekenmerkt door een grote binnenplaats die Octatube zal voorzien van een glazen dakconstructie.

Het ontwerp voor het atriumdak is van OeverZaaijer architectuur en stedebouw en is technisch uitgewerkt door Octatube en Van Rossum. Het atriumdak bestaat uit een hoofddraagconstructie van raatliggers met een overspanning van 26 meter die worden gedragen door drie boomvormige kolommen. De kolommen zijn opgebouwd uit samengestelde en verlopende kokerprofielen die met onzichtbare boutverbindingen aan elkaar en aan de raatliggers zijn gekoppeld. De secundaire constructie bestaat uit gordingen waarop meer dan 400 dubbelglas panelen zullen worden bevestigd met een totale oppervlakte van 1100 vierkante meter.Het glazen dak bevindt zich ongeveer 15 meter boven de begane grond en maakt het mogelijk dat de binnenplaats kan functioneren als multifunctionele binnenruimte. De drie boomvormige kolommen hebben een prominente plaats in het ontwerp en zijn een verwijzing naar de organische architectuur van Alberts & van Huut die het bestaande kantoorcomplex in de jaren 80 ontworpen hebben.

In opdracht van Koopmans is Octatube verantwoordelijk voor de engineering, productie en montage van de staal- en glasconstructie van het atriumdak. De directievoering van het project is in handen van Herman de Groot die het gemoderniseerde gebouwdeel medio 2015 zal overdragen aan de nieuwe huurder.

 

Contact

Deel deze pagina