Opdracht: T-Schenkerij

Octatube heeft opdracht gekregen voor het engineeren, produceren en monteren van het glazen paviljoen de T-Schenkerij. Uniek aan dit project zijn de locatie naast de Hermitage in Amsterdam, en de toepassing van warmgebogen glas waarbij de grenzen worden opgezocht van wat technisch mogelijk is.

Het gebouw van de theeschenkerij is ontworpen door architect Friso ten Holt, en bestaat uit twee vrije vormen die samen komen tot letterlijk een 'T-schenkerij'. Het paviljoen bevindt zich naast de Hermitage in Amsterdam, op de grond van de Protestantse Diaconie Amsterdam. Ondanks de stedelijke locatie bevindt het gebouw zich in een zeer groene omgeving (de tuin van Amstelhoven) waar veel bomen staan.

In opdracht van bouwbedrijf Jac. de Nijs is Octatube verantwoordelijk voor 165 vierkante meter structurele gevels. Alle glaspanelen hebben een vrije overspanning van onder tot boven, waardoor de gevels zeer transparant zullen worden. Op de hoeken van het volume bevinden zich warmgebogen glaspanelen. De afmetingen van deze warmgebogen panelen bevinden zich op de grens van de technische mogelijkheden. Het theehuis gebouwvolume met een houten constructie van gelamineerde liggers, wordt gekoppeld aan een bestaand pand dat volledig wordt gerenoveerd. Daarnaast bieden verschillende glazen deuren toegang tot de tuin en het buitenterras.De oplevering van het gebouw staat gepland voor de herfst van 2013.

 

Contact

Deel deze pagina